HJEM Om Larvik by Nyheter Shopping byen Tjenester Postkort Hjelp oss Nyhetsbrev Om Oss Kontakt Oss

 
 

Hans Jørgen Sandnes - illustratør

Hans Jørgen Sandnes (f. 1979) er norsk illustratør og animatør. Som 16 åring vant han Amandusprisen under den nasjonale filmfestivalen for ungdom under 20 år. Han har laget flere tegnefilmer basert på Alf Prøysen barnesanger som alle har vært vist regelmessig på NRK.

Hans Jørgen er aktuell med nytt Julehefte med Mormor og de åtte ungene. Anne-Cath. Vestlys Mormor-fortellinger treffer stadig nye generasjoner barn hjemme. En glede som går i arv fra generasjon til generasjon. I årets Julehefte kommer Mormor på julebesøk til byen.

Hans Jørgen har også jobbet med illustrasjon og animasjon i en rekke andre prosjekter med fokus på kulturformidling til barn.

Han har regissert og animert Alf Prøysens Barnesanger for NRK Super, illustrerer bøkene om «Mormor og de åtte ungene» for Gyldendal og har utviklet barnebokserien «Detektivbyrå nr. 2″ sammen med Jørn Lier Horst. Hans Jørgen er medeier i produksjonsselskapet Sandnes Media as som produserer animasjonsfilmer, illustrasjoner og design.


ALF PRØYSENS BARNESANGER

«(filmene…) står for en kvalitet vi ikke har sett maken til innen tradisjonell tegnefilm i Norge tidligere. Ikke bare tar de tradisjonen med seg videre, de bidrar også til å løfte uttrykket mot nye høyder her til lands».
Fra nettstedet Norsk Animasjon sin anmeldelse av DVDen «Musevisa og åtte andre Prøysenklassikere».

Etter å ha vunnet Amandus-prisen som 16 åring, fikk Hans Jørgen ideen til å lage Alf Prøysens barnesanger som tegnefilmer. Med Bolla Pinnsvin (1999) startet arbeidet som har ført til ni tegnefilmer for NRK Super: Bolla Pinnsvin (1999), Marte og Baldrian (2003), Musevisa (2005), Nøtteliten (2007) Helene Harefrøken, Kyllingen, Teddybjørnens vise, Bakvendtland og Blåbærturen (alle 2011). Filmene er moderne klassikere, som går på NRK regelmessig. Julen 2011 lanserte NRK og Walt Disney Home Entertainment filmene på DVD. Filmene er produsert av Sandnes Media as, med Hans Jørgen Sandnes som regissør, og havnet på 8. plass på VG lista.

DETEKTIVBYRÅ NR. 2

«Humor og energi preger skikkelsene Hans Jørgen Sandnes har legemliggjort, de er tilgjengelige og gode å se på. På innsiden av bokens permer er Elvestad nedtegnet – det skaper oversikt, men også gjenkjennelse og kontinuitet i dette som nå er blitt en serie på fire bøker.»
Fra NRKs anmeldelse av «Operasjon Påskelilje». Anmelder: Anne Cathrine Straume

«Sammen er de dynamitt, vår lokale krimforfatter Jørn Lier Horst og vår lokale animatør og tegner, Hans Jørgen Sandnes. Den nye krimserien for barn fenger fra første mysterium (…) Fortellingen er levende og driver leseren framover. Tegningene gir valør til historien. Hans Jørgen Sandnes har valgt paletten til den «gamle» krimsjangeren, og Mørkemannen i boka «Operasjon Mørkemann» blir ekstra skummel i Sandnes strek.»
Terningkast 5 i Østlands-Postens anmeldelse av de to første bøkene.

Barnebokserien om detektivene Tiril og Oliver er skrevet av Jørn Lier Horst. De to første bøkene kom ut påsken 2013 og fikk terningkast 5 i Østlands-Posten. Bøkene har fått svært god mottakelse, og solgte seg raskt inn på bestselgerlistene. Bøkene er fengende og lettleste, og passer for 6-9 åringer.

MORMOR OG DE ÅTTE UNGENE

Bøkene vil denne gangen bli illustrert på nytt – og den ufordrende oppgaven har Hans Jørgen Sandnes tatt på seg. Både familien Vestly og forlaget er strålende fornøyd med resultatet, og håper alle gamle og nye lesere blir det samme.
Gyldendal om de nye utgivelsene.

… den dyktige Hans Jørgen Sandnes er fra i år fast tegner på Anne-Cath. Vestlys Jul: Mormor og de åtte ungene. Dette er hans debut som tegneserietegner, men det skulle man ikke tro når man leser heftet. Klare, varme tegninger som driver handlingen frem over sidene i et rolig tempo som mindre barn (og voksne) riktig kan kose seg med.
Julehefter.no om Mormor-juleheftet

Åpningssporet Enebarndrøm er etter min mening filmens suverene høydepunkt; en drømmesekvens der Mona danser rundt i en solmettet park omgitt av hvitkledde mennesker og innskutte animasjonsfigurer. Her er det selvsagt tydelige Disney-referanser, både visuelt og musikalsk. Kanskje har man til og med lyttet til noe av Sherman-brødrenes musikk for den amerikanske animasjonslegenden. Det er stilrent, ærbødig og oppmerksomhetsfangende.
Montages.no om filmen «Mormor og de åtte ungene» der animasjonene er laget av Sandnes Media AS med animasjonsregi av Hans Jørgen Sandnes.

I 2013 startet nyutgivelsen av Anne-Cath. Vestlys klassiske bøker. Hans Jørgen fikk i oppdrag å illustrere dem på nytt, og føre videre arven etter Johan Vestly som illustrete de originale bøkene.

THE PRIEST AND HIS SERVANT BALDA

«A delight from start to finish»
The Irish Examiner

I 2007 var Hans Jørgen Sandnes art-director for den animerte operaen «The Priest and his sevant Balda» der animasjon og dukketeater smeltet sammen på scenen, sammen med fullt orkester, operakor og solister. Her designet Sandnes animasjoner, baktepper, dukker og alle andre effekter. Prosjektet hadde premiere på den anerkjente musikk-kongressen WASBE i Irland, og ble av The Irish Examiner kalt «A delight from start to finish» og «An absorbing and facinating evening» av The Irish Times. Avisen kåret den også til et av Irlands musikalske høydepunkt i 2007. Forestillingen ble i 2011 satt opp igjen i Kerkrade, Nederland, på WMCs 60-års jubileum, for over 1000 tilskuere.
ANIMASJONSKURS og TEGNEFORESTILLINGER
«Animatøren Hans Jørgen «Bolla Pinnsvin» Sandnes demonstrerer sin kunst «live» – han tegner på sin dataskjerm og streken overføres direkte på storskjerm slik at alle kan følge den. Direkte imponerende!»
Fra Mona Levins anmeldelse av forestillingen «Jul i Prøysenland»
Hans Jørgen har i en årrekke holdt tegneforestillinger og animasjonskurs for barn og voksne. Du kan lese mer om animasjonskursene på animasjonskurs.blogspot.com

 

Hans Jørgen Sandnes' hjemmeside: hjsandnes.wordpress.com 

hansjorgen@sandnes-media.no

Twitter: hjsandnes

Sandnes Media
Elveveien 52
3262 Larvik
tlf. 33 13 28 10

 

 

 
   
 

 >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner

Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon


HVA SKJER
 
 
juli 2024
ma  ti on to fr

 
 

LINKER

www.larviknf.no
www.larvik-by.no
www.linklarvik.no
www.larvik.kommune.no
www.larvikibilder.no
www.larbib.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

 Copyright © Larvikby.no 2015. Larvikby.no innehar alle rettigheter til tekst, bilder og illustrasjoner på www.Larvikby.no
sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert,
distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale. 

Webredaktør: Yngve Rakke   tel: 911 23 222