HJEM Om Larvik by Nyheter Shopping byen Tjenester Postkort Hjelp oss Nyhetsbrev Om Oss Kontakt Oss

 
 

Randi Winters - Cornelius Kunstproduksjon

Randi Selstad Winters er keramiker og billedkunstner. Hun produserer delikate tekopper, mystiske skulpturer og sarte tegninger/malerier. Randi er utdannet keramiker fra University of Westminster, London. Randi har verksted & galleri i Nr. 48, Storgata 48.Åpningstidene her er: Tors:12-17, fre:12-16, Lø:12-15.

Hun startet Galleri Cornelius i Larvik( keramikkverksted og galleri) i 1998.

Fram til 2003 drev hun galleriet, hvor hun solgte produkter fra 25 ulike Vestfold kunstnere, inkludert egen produksjon.

Fra 1998 til 2002 hadde hun leire som hovedmateriale. I hovedsak produserte hun serier av brukskeramikk i steingods og porselen, samt gjenstander i grenseland mellom skulptur og bruksgjenstander. Parallelt jobbet hun med skulptur; abstraherte torsoer i steingods.

Fra 2003 har hun arbeidet periodisk med akryl/mixed media bilder, og keramikk, i verksted og atelier på Langestrand i Larvik.

Om prosessene:
Det å jobbe med ulike teknikker og materialer er viktig for de kreative prosessene mine. Jeg kan holde på med ren brukskeramikk i en lengre periode, for så å hente inspirasjon til å arbeide med collager eller mixed -media bilder i noen måneder, eller år. Jeg ser tydelig at periodene med keramikk gir næring til periodene med billedproduksjon, og omvendt. For ti år siden ble jeg frustrert av at jeg ikke hadde ro til å holde meg til et materiale, et uttrykk, noe jeg så på som det mest ?seriøse?.
Nå skjønner jeg at for meg er det fruktbart å stryke grensene mellom brukskunst og billedkunst, og la uttrykkene nære hverandre.?

Om uttrykkene:
De årene jeg har jobbet med keramikk, har jeg vært innom ulike uttrykk. Jeg er rastløs, og må prøve ut nye ideer til stadighet. Likevel er det noen fellesnevnere. Enkle former, variasjon i struktur og overflate. Rendyrking av enten det rustikke, grove, eller motsatsen; det sarte.

Det siste året har jeg funnet mange nye muligheter gjennom dekal-bruk, eller silketrykk. Ved å overføre egne fotoarbeider til keramikk, ser jeg fellesnevnere mot collagene mine; overlappingen, det transparente, varheten i uttrykket.

Når det gjelder maleriene og collagene, handler disse ofte om drømmer og ønsker mennesker har gjennom livet. De er personlige, jeg bruker egne opplevelser, og egne relasjoner som kilde.

Ved å bruke teknikken collage, ofte blandet med akrylmaleri og kull- eller blyanttegning, relaterer bildene til flere "virkeligheter".

Det å jobbe med delvis transparente materialer, gir meg en følelse av flere sjikt i et komplekst univers. Drømmer og virkeligheter sklir over i hverandre, og et maleri kan få en overraskende vending, og en "påminnelse" om noe annet, ved hjelp av et collageelement. Jeg vil at bildene skal overraske, også meg.

 

Verksted & galleri i Nr. 48

Adresse
Storgata 48
3264 Larvik

E-post
randi@corneliuskunst.no

Nettsted
http://www.corneliuskunst.no     

Telefon
916 63 014

Åpningstidene er: Tors:12-17, fre:12-16, Lø:12-15

  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner

Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon


HVA SKJER
 
 
juli 2024
ma  ti on to fr

 
 

LINKER

www.larviknf.no
www.larvik-by.no
www.linklarvik.no
www.larvik.kommune.no
www.larvikibilder.no
www.larbib.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

 Copyright © Larvikby.no 2015. Larvikby.no innehar alle rettigheter til tekst, bilder og illustrasjoner på www.Larvikby.no
sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert,
distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale. 

Webredaktør: Yngve Rakke   tel: 911 23 222